Richelle Mead

neděle 27. února 2011
Richelle Mead americká autorka několika bestsellerů urbanské fantasy jak pro mladé, tak pro dospělé. Pochází z Michiganu a nyní žije v Seattlu ve státě Washington, kde se plně věnuje svým třem rozepsaným sériím.

Předtím než se stala spisovatelkou, rozmýšlela se mezi pár povoláními. Obdržela titul ze svobodných umění na Michiganské univerzitě, titul MA z náboženství na Západní Michiganské univerzitě a Učitelský diplom (zaměření na druhý stupeň a střední školu) z Washingtonské univerzity. Nakonec se rozhodla, že spisovatelsví pro ni bude tím pravým, ale věří, že ji na to celé její vzdělání připravilo.

Richelle je oddaný čtenář a vždy ji fascinovala mytologie a folklór. Když zrovna nepíše, dívá se na špatné reality show, cestuje, snaží se vylepšit koktejly a nakupuje. Hodně. Je závislá na kávě a snaží se bojovat se svojí závislostí na odkládání věcí na potom. A její vášeň je ve všem nezvyklém a humorném.

Její série pro dospělé jsou ve Spojených státech publikovány nakladatelstvím Kensington Books. Série Georgina Kincaid (knížky Succubus Blue, Succubus on Top, Succubus Dreams, Succubus Heat a Succubus Shadows) vypráví zábavný a srdceryvný příběh o succubus, která se nemůže dotknout muže, kterého miluje bez strašných následků. Navíc se musí potýkat s týmem Pekelného středního managementu a spoustou nadpřirozených hrozeb, které ji přijdou do cesty.  Richellina série Dark Swan (knížky Storm Born a Thorn Queen) sleduji Eugenii Markham, šamanku na volné noze, která bojuje s duchy a skřítky, kteří se sem vkrádají z Jiného světa. Když z ní znepokojující proroctví udělá objekt zájmu každé bytosti v Jiném světě, Eugenie se musí vypořádat s jejich návrhy, zatímco bojuje s temnými silami, které se v ní rodí.

Richellina sériie Vampire Academy (Vampýří akademie), která je ve státech publikována nakladatelstvím Razorbill Books a u nás nakladatelstvím Domino. Zatím to zahrnuje knihy Vampire Academy (Vampýrská akademi), Frostbite (Mrazivý polibek), Shadow Kissed (Stínem políbená), Blood Promise (Krvavý slib) a Spirit Bound (Spoutání magií). Tenhle bestseller New York Times a USA Todady vyhrál ceny v American Library Association a byl přeložen do 30-ti jazyků. Je to o válce mezi dvěma rasami upírů - žijícími a nemrtvými. Rose Hatwaway je sedmnáctiletá poloupírka, která jednou bude mít za úkol chránit živé upíry. Zjišťuje,  že se tím její život komplikuje, stejně tak jako jejim nezákoným románkem s jedním ze svých učitelů.

0 comments: