Becca Fitzpatrick: Crescedno (Hush Hush #2)

čtvrtek 28. dubna 2011
Anotace: Nořin život má stále daleko k dokonalosti, ale aspoň získala strážného anděla. Patch je tajemný, nádherný, magneticky přitažlivý, ale navzdory tomu, jakou roli má hrát v Nořině životě, se chová všelijak, jen ne andělsky. Je ještě vyhýbavější než dřív a k tomu se zdá, že tráví stále víc a víc času s Nořinou úhlavní sokyní Marcií Millarovou. Nebýt Patchova nepochopitelného jednání, Nora by Scotta Parnella, starého rodinného přítele, který se přestěhoval zpátky do města, sotva vzala na vědomí. Jenže Noru ke Scottovi začne cosi přitahovat – navzdory pocitům, které ji varují, že Scott před ní zřejmě skrývá nějaké tajemství. Noru navíc celou dobu pronásledují obrazy jejího zavražděného otce. Začne se zajímat, zda její původ nemá něco společného s jeho smrtí, a následkem toho jí hrozí stále větší a větší nebezpečí. Nora se zoufale snaží zjistit, co se vlastně v minulosti stalo, ale možná že některé události je lepší nechat spát, protože pravda může zničit vše – a všechny, kterým Nora věří a které má ráda.

Recenze: Opravdu opravdu opravdu jsem čekala nějakou příšernost. Recenze, co jsem posbírala na interntetu a poznámky typu, že snad ani nemá cenu Crescendo kupovat, mě celkem dost vyděsili. Připravila jsem se na nejhorší a... byla příjemně překvapená.

Nejspíš i díky všem těm recenzím jsem si Crescendo užival víc než bych bývala byla. Ano, linie je celkem stejná jako v prvním díle. Patch a Nora jsou šťastní a pak najednou bum bác a rozejdou se. Od té doby je Nora místami neuvěřitelně otravná a její pochybování o Patchovi je neopodstatněné a žádný čtenář to prostě nezbaští. Protože proč by chtěl Patch zabít Noru teď?

Když jsem v anotaci viděla zmínku o Scottovi málem jsem si rvala vlasy. Vypadá to jakoby veškerá Young Adult literature byla založená na milostných trojúhelnících. Naštěstí tu o nejde o žádný milostný interest z Nořiny strany, stejně jako u Patche a Marcie. Čímž se dostávám k dalšímu, teď už pozitivnímu bodu, a tou je Nořina a Patchova chemie. Jejich společné scény jsou to nejlepší na obou dílech. Pokaždé, když se Nora a Patch potkají, tak se nevysvětlitelně tetelím.

Předvídatelný konec? Ano, bohužel, každopádně to vypadá, že se třetím dílem skočíme už rovnu do akce. Doufám, že série neklesne ještě níž, protože ruku na srdce, tahle série není zrovna největší pokla YA literatury.

0 comments: