Top Ten Tuesday - Nevěřím, že jsem tyhle knihy ještě nečetla

úterý 26. června 2018
A máme tu další Top Ten Tuesday a tentokrát se seznamem deseti knih, u kterých sama nemůžu uvěřit, že jsem je ještě nečetla. Sestavit tenhle seznam bylo a překvapivě jednoduché. Asi bych se měla zamyslet na svými prioritami.





Neustále slyším všechny pět ódy na tuhle sérii. Ale sama jsem se k ní ještě nedostala.


Po dočtení Amerických bohů jsem byla úplně v šoku. Do té doby jsem snad tak promyšlenou knihu nikdy nečetla. Proto jsem si ihned koupila Anansiho chlapce a už léta si je šetřím, akorát nevím k čemu.


Na díla Johna Steinbecka jsem už napsala dvě závěrečné vysokoškolské práce, proto mi hlava nebere, že jsem nečetla tu nejvíce opěvovanou.


Sérii o mladém Hanu Solovi jsem rozečetla už na základní škole, mám ji strašně ráda, ale z nějakého důvodu se mi ještě nepodařilo tu sérii dočíst.


Vzhledem k tomu, že jsem sérii o Mac a Barronsovi vždy četla jedním dechem, tak netuším, jak je možné, že jsem osmý díl ještě nečetla. Možná proto, že na jeho vydání jsem čekala tak dlouho, až mě to nadšení přešlo. Ale teď s překladem a nutným re-readingem se zase dostanu do té správné nálady.


Povídky o Calaeně Sardothien jsou pro mě takovým začarovaným kruhem. Nikdy na ně nemám pořádně čas.



Tak dlouho jsem očekávala, až vyjde poslední (?) díl této série... Už je venku tři roky. Asi by to chtělo začít znovu od začátku.


Tak nejdřív jsem o měsíc prošvihla vydání a teď už čtrnáct dní čekám, až konečně přijde. Za chvíli začnu netrpělivostí okusovat stromy.


Mercy Thompson a Alpha & Omega jsou moje nejoblíbenější série z žánru urban fantasy. Jak je tedy možné, že jsem ještě nečetla pátý díl?



Hned po Harry Potterovi je Artemis Fowl mojí nejoblíbenější dětskou knihou. Strašně ráda celou sérii čtu i teď. Na poslední díl jsme čekali hodně dlouho. Mám pocit, že svůj podíl na tom má ta hrůzostrašná česká obálka. Na druhou stranu můžeme být vůbec rádi, že to vyšlo.

Radši sem dám ten původní přebal.


Lepší...








6 comments:

Unknown řekl(a)...

Musím říct: Jak to, že si ještě nečetla krvavé ostří??? Pro mě naprosto dokonalé doplnění série. Hlavně tedy Říši bouří. Ale musím přiznat, že poslední povídku jsem odkládala co nejdéle. Nechtěla jsem, aby Sam umřel :-(... Feverborn a Patricii Briggs taky miluji a nakonec na falešný polibek se teď chystám :-)

Michaela řekl(a)...

Já jsem rozečetla první povídku, ale vzhledem k šílenému fofru ve škole a v práci jsem jí už nedočetla a vlastně jsem se k tomu ještě neměla pořádně čas vrátit :-D Ale určitě si ji přečtu! Tak na Falešný polibek jsem hodně zvědavá, pak dej určitě vědět, co na to říkáš :-)

Unknown řekl(a)...

Tak hlásím, za mě falešný polibek přečtený. Včera jsem měla volno a knihu slupla jak malinu. Prostě jsem se od ní nemohla odtrhnout. I když je ti od první chvíle jasné, kdo je princ a kdo vrah, tak autorka tě dokáže donit chvilkami pochybovat. Navic tam krátké ,,vsuvky'' tak bych nazvala pohledy vraha a prince a pohled Kadena a Rafea. Proto to mate :-). Ale jinak počtení super. Akorát mě tady mrzí jedna věc, že od začátku jsou v knize úryvky, co ti nedávají smysl, ale doporučuji číst pořádně, protože ke konci smysl začnou dávat, jako vždy a na to, že to má být fantasy, tak se tam víc řeší romantická stránka, než samotný dar Lii. Ovšem na konci máš nějakou představu, co to bude, až to autorka vypustí naplno. Každopádně jsem měla slzy na krajíčku a musela jsem se pustit hned do začátku dílu druhého. Rozhodně je to příběh pro náctileté, ale mě jako dospělou taky úplně vtáhl :-) takže jedině doporučuji...

Michaela řekl(a)...

No tak to vypadá fakt zajímavě! Tak to vypadá, že už vím, co si pořídím z další výplaty :-D Tak děkuji na názor, jsem fakt zvědavá, co na to budu říkat :-)

Unknown řekl(a)...

Jsem zvědavá, co na to povíš. Já jsem nenáročný čtenář. Druhý díl může někomu přijít nudný, ale mě ne. Poznáš více postavy a také místo, kde je Lia uvězněná. Jsem teprve v polovině, tak jsem zvědavá na pokračování. Každopádně je to dobrý nápad. Já bych pokračovala jinak, ale tohle se mi víc než zamlouvá :-)...

Michaela řekl(a)...

Paráda! Tak to asi nevydržím a zítra vyrazím do knihkupectví! :-)