Výzva na obranu knih

sobota 26. února 2011
Oficiální text SČKN: Ekonomičtí ministři zveřejnili plán daňové reformy, podle níž by se měla zvednout DPH na knihy z 10 % na 20 %. Takové zvýšení vážně ohrožuje budoucnost českých knih (viz přiložená analýza). Svaz českých knihkupců a nakladatelů proto vydal
kterou hodlá předložit vládě a českému parlamentu. Prosím, seznamte se s jejím textem, šiřte ji a podpořte ji svým podpisem. Knihkupce žádáme, aby Výzvu vyvěsili ve svých prodejnách a umožnili její podpis rovněž svým zákazníkům. Nakladatele žádáme, aby s Výzvou seznámili rovněž své spolupracovníky – autory, překladatele, editory, redaktory, typografy, tiskaře. Ostatní, kterým není osud českých knih lhostejný, zejména školy, knihovny, kulturní zařízení, ale i čtenářskou veřejnost, žádáme o šíření Výzvy podle svých možností. Svůj souhlas můžete vyjádřit podpisem na podpisových arších, elektronicky na formuláři na této stránce, případně i podpořit na Facebooku na stránce Výzva na obranu knih.
Průběžné informace o našem společném úsilí zabránit uplatnění likvidační sazby DPH budete moci nalézat v krátké době na této stránce a na Facebooku.
Děkujeme za každou pomoc.
Jménem představenstva SČKN:
Vladimír Pistorius
předseda SČKN
Jiří Fraus
člen představenstva SČKN
Marek Pečenka
člen představenstva SČKN
Marcela Turečková
členka představenstva SČKN

=>=>=>
Formulář => => => podepište se

0 comments: