J.R. Ward: Lover Revealed/Nalezený milenec (Black Dagger Brotherhood #4)

sobota 23. dubna 2011
Anotace: Butch O'Neal má povahu bojovníka. Bývalý policista oddělení vražd je jediným člověkem, jemuž byl umožněn přístup do nejužšího kruhu Bratrstva černé dýky. A touží se ponořit ještě hlouběji do světa upírů a zúčastnit se jejich války. Nemá co ztratit, jeho srdce patří upírce, aristokratické krásce, která je ale beznadějně nedostižná. Když ji nemůže mít, může alespoň bojovat po boku Bratrstva. Při záchraně jedné upírky se však Butch stane obětí nejtemnějších nepřátelských sil a na prahu smrti je ponechán svému osudu. Bratrsvo ho však šťastnou náhodou nalezne a jediný způsob, jak jej přivést zpátky k životu se zdá být Marissina láska, ale není jisté, zda ho dokáže zachránit. (zdroj: arara)


Recenze: Čtvrtý díl Bratrstva se tentokrát soustředí na Butche, bývalého detektiva a Marissu, bývalou shellan krále Wratha. Butch byl nedílnou součástí všech předchozích dílů a nyní se mu dostává prostor rozvinout svůj příběh úplně.

Butchův i Marissin charakter byl skvěle vykreslený v prvním díle, tudíž nám autorka teoreticky už neměla co nabídnout. Každopádně s tím co měla pracovala víc než dobře. Prostě to mělo grády. Butchův životní příběh byl dojemný a tragický. Marissino odmítání společností a její cesta k určité emancipaci a nezávislosti byla zajímavá. Jejich společný příběh jako takový žádné velké překvapení nenabízí, což ale neubírá příběhu na kvalitě. Konec pro mě nebyl překvapením (někteří lidé stále nepochopili význam slova spoiler), ale i tak bylo jasné, kam se celý příběh ubírá.

Velkým překvapením byly "vedlejší" postavy. Vishousovi části knihy byli rozhodně tou zajímavější částí knihy a přislíbili kick-ass akci v příští knize. Mezi bratry rozhodně patří k těm zajímavějším. Milým překvapením byl i Rehvenge, Bellin bratr, kterého jsem ve třetím díle nemohla vystát a ve scéně s poslední poradou glymery jsem ho vyloženě zbožňovala. John Matthew je postava, která mi moc nesedí již od druhého dílu, ale tady se to částečně zlepší.

Příběh jako takový si stále drží svůj standart. Laťka je nastavená hodně vysoko a i přesto ji série dodržuje s grácií. Předchozí díl byl výborný a napsat knihu, která by se neutopila v jeho stínu, je extrémně těžké, ale v tomto bodě nemám autorce co vytknout. Menší úlety bez problému přehlédnu a zajisté i brzy zapomenu.
Podle mého názoru zatím nejoriginálnější díl z celé série.

0 comments: