J.R. Ward: Lover Awakened/Probuzený milenec (Black Dagger Brotherhood #3)

pátek 22. dubna 2011
Anotace: Zsadist je jedním z šesti upírských bojovníků Bratrstva černé dýky bránícího svou rasu před neúprosnými nepřáteli. Nosí ve své duši temnou minulost plnou utrpení a pokoření, která v něm vyvolává neuhasitelnou zuřivost. Je znám svými strašnými činy a jeho divokosti se obávají jak lidé, tak upíři. Hněv je jeho jediným druhem a hrůza vášní - dokud neosvobodí krásnou dívku z nepřátelských rukou. Bellu okamžitě uchvátí Zsadistova nespoutaná síla. Oba v sobě nalézají zalíbení, ale bojovníkova touha po pomstě dívčiným mučitelům jej přivádí k šílenství. Proto musí Bella pomoci jeho utrápené duši a najít cestu ke společné budoucnosti.(zdroj: arara)

Recenze: Nenechte se zmást českou obálkou ani anotací. Nejedná se o žádnou telenovelu v knižní formě. V pořadí již třetí díl ze série Bratrstvo černé dýky se tentokrát soustředí na Zsadista a Bellu jejichž příběh byl nakousnut už v druhém díle. V rychlosti o co tedy jde: Bella byla unesena a Zsadist se jí  pokouší najít, i když po tak dlouhé době není v podstatě žádná naděje, že by byla naživu. Když se Bratrstvu podaří Bellu najít, vezmou jí k sobě do sídla, kde se Bella se Zsadistem sblíží a pomůže mu překonat hrůzy z minulosti.

Možná to zní lacině, ale garantuju vám, že při čtení vám to tak nepřijde. Na knihu o Zsadistovi jsem se těšila nejvíc z celé série a autorka nezklamala. Postupné odkrývání vzpomínek, které utvořili jeho osobnost a změny v chování, mají ten správný ráz. Bella ho výborně doplňuje a ve chvíli, kdy se příběh točí jen kolem těch dvou, tak nemáte ani pomyšlení na to odložit knížku z ruky.

Podle mého názoru příběh váznul hlavně ve chvíli, kdy vyprávění probíhalo z pohledu Rehvenge, Bellina bratra a Phuryho, Zsadistova dvojčete. Našli se vyjímečné pasáže, například Phuryho vzpomínání na záchranu Zsadista. Některé části byli vyloženě zbytečné, dali by se rozhodně vykreslit jinak.

Už v předchozích dílech jsme si mohli všimnout, že autorka často střídá úhly pohledu jednotlivých postav (a že jí to jde) a hlavně, že do příběhu zapojuje i vedlejší dějové linie, které jí pomáhají připravovat půdu pro nadcházející díly, což je výborný nápad vzhledem k tomu, že v nové knížce se rovnou může vrhnout do akce bez vykreslování nudných úvodů. To je důvod proč mají její knihy takový spád už od začátku.

Nebylo to to, co jsem čekala. Bylo to mnohem lepší. Nakonec se mi nějakým zázrakem povedlo oblíbit si Phuryho, i když se na jeho díl těším ze všech nejmíň. Mohu vás tedy ujistit, že třetí díl by pro vás teoreticky neměl být zklamání, pro mě osobně byl zatím jeden z nejlepších a já jsem ráda, že si tato série zachovává svůj standart a bezproblémově dodržuje vysoce nasazenou laťku.

0 comments: