J.R. Ward: Lover Eternal/Milenec z věčnosti (The Black Dagger Brotherhood #2)

neděle 17. dubna 2011
Anotace: Autorka se vrací do stínů Caldwellu aby vyprávěla čtenářům další dobrodružství členů bratrstva. Tentokrát se středem děje stává Rhage, nejlepší bojovník mezi upíry a nejnenasytnější milenec. Rhage byl proklet a v duši mu zuří démon, který jej činí nebezpečným pro všechny v jeho okolí. O to větší starost chová o smrtelnou dívku Mary, vrženou do světa upírů a svěřenou v jeho péči, o níž ví, že je k němu přitahována stejně intenzivně, jako on k ní. (zdroj)
Recenze: Že Rhage a ta jeho potvora mají potenciál, to jsem věděla už od prvního dílu. Nevyvíjelo se to sice tak jak jsem si představovala, což ale neznamená, že se to vyvíjelo špatně. Laťka, kterou nastavil první díl, byla úspěšně přeskočena. Je těžké zachovat si jakous takous originalitu, když píšete knížku stylem, že hlavní postava je vždy jedna z těch, která v předchozích dílech byla vedlejší. Navíc každý díl je o tom, jak si každý z bratrů nachází svou shellan. A přesto přese všechno si Ward udržuje svojí úroveň.

Mary mi popravdě povahově moc nesedla. Což není chyba autorky, z toho co vím o tvůrčím psaní je její postava vybudována dobře. Každopádně mi to nezabránilo s napětím čekat, jak to teda s nima dopadne navíc jejich první scéna byla úžasná.

Překvapivě nemám víc, co říct, jelikož hned na to jsem začala číst třetí díl, který mě totálně dostal a dojmy z toho dílu se jaksi rozplynuly...

Jen tak mimochodem, kdo navrhuje české obálky??? To je fakt trága...


0 comments: