J.R. Ward: Lover Enshrined/Vyvolený milenec (Black Dagger Brotherhood #6)

pátek 24. června 2011
Anotace: Se svou neskonalou věrností Bratrstvu se Phury obětoval pro zachování svého rodu a stal se mužem zodpovědným za jeho pokračování. Byl vybrán, aby se stal otcem mnoha synů a dcer a zajistil tak přežití rodu a zachování jeho tradic a zrodu nových jeho bojovníků. Jeho první žena Cormia, která touží získat nejen jeho tělo ale i srdce, odkrývá Phuryho obavy skryté pod jeho vznešenou zodpovědností. Mezitím se však divokost útoků nepřátel rodu stupňuje, smutek se šíří sídlem Bratrstva, a Phury se musí rozhodnout mezi láskou a povinností.




Recenze: Tak nějak jsem čekala, že Phuryho díl bude stát za nic, že mě to i mile překvapilo.Kniha byla nabitá akcí a prostor kromě Phuryho a Cormii dostali i vedlejší postavy, především Bella, Zsadist a Rehvenge. Navíc celá Johnova linie byla mnohem zajímavější než samotná hlavní zápletka příběhu.

Každopádně to nebylo až tak zlé. Pokud nepočítáte začátek, kdy se Phury ani za mák nepodobá té osobě, kterou nám autorka představila v prvním díle, nebylo to tak zlé. Kromě toho, že hlavní mužská postava stále fňuká na manželkou vlastního dvojčete, se dá jeho chování celkem dobře pochopit. Drogová závislost a veškeré poklesy lidské mysli jsou dokonalým kontrastem Phuryho první ženy Cormii, která je tak naivně poslušná a nezkažená, až vám jí bude uvnitř pevnosti Bratrstva celkem líto.

S předchozích postav se Cormia asi nejvíc podobá Marrise, která taky celý život žila podle přísných pravidel. Jen v Cormiině případě byli přísnější. Její cesta k emancipaci je ale vyobrazená přirozeně za což jsem jen ráda.

Co se týče vedlejších postav, tak autorka znovu dává velký prostor Zsadistovi, který jakoby s Phurym stále obraceli role (zvlášť v mezipříběhu Father Mine). Zsadistovi, který se bojí o svoji těhotnou shellan, dále přibývají starosti i se závislostí jeho dvojčete nehledě na absolutní nezájem o svou osobu. Co se týče Bellina bratra Rehvenge, kterému je věnována další kniha, tak zde nám autorka odkrývá jeho tajemství a že se je na co těšit, nehledě na příběh Johna a Xhex.

Celkově tedy šestý díl není žádným zklamáním a zdatně sekunduje svým předchůdcům. Já bych řekla, že se to opět povedlo.

0 comments: