Meme: Mesačná chvastačka

středa 1. června 2011
Máme tu červen já se rozhodla zapojit do meme od Judit, kdo o tom ještě neslyšel, tak více zde :). Co se týče mě, tak pro mě je květen vždy ten nejúrodnější měsíc, co se týče knížek. Měla jsem narozeniny, stipendium přišlo včas a navíc jsem si doučováním vydělala nějakou tu korunu, něco ušetřila, no a tímhle způsobem jsem za jeden měsíc pořídila 13 knížek. Tak jdem na to :)

 Tak tady to mám všechno pohromadě :)


Artemis Fowl: Atlantský komplex a Město z kostí
V pořadí již sedmá knížka z mojí milované série Artemis Fowl a první díl s příšerným přebalem Nástrojů smrti. První várka knížek, kterou jsem dostala k narozeninám. Tyhle byly od mamky, ale původně jsem si je chtěla koupit sama.


Proroctví sester a Nenasytná a Anansiho chlapci
Tak druhá várka knížek, co jsem dostala k narozeninám. Tentokrát za peníze od babičky. Proroctví sester, anotace zní víc než dobře, bohužel hodnocení trochu pokulhává. Nenasytná je na tom podobně, ale knížky od Meg Cabot se čtou sami. A v neposlední řadě Anansiho chlapci od Neila Gaimana. Potřebovala jsem si koupit nějakou jeho další knížku, protože se mi po tom jeho stylu psaní hrozně stejská.



Mrtvá čarodějka přichází a Mrazení
Tak, snad to poslední, co jsem dostala jako dárek. Tentokráte od tetky. Mrtvá čarodějka přichází od Kim Harrison, hodně rozporuplné názory, no uvidíme. A jako druhá Mrazení, ne že by mě to nějak lákalo, ale hodně se o tom mluví, tak chci být v obraze.

Měsíční píseň a Inkarceron a Sršeň létá v noci
Tak, tyhle tři poklady jsem pořídila každý samostatně. Na měsíční píseň se už strašně moc těším, sama jsem si na ní viděla. Na Inkarceron jsem naopak ušetřila a konečně si ho mohla koupit, když jsem kolem něj chodila denně. A co se týče knížky Kena Folletta, tak tu jsem pořídila ve výprodeji před Luxorem na Andělu za 50 Kč a byla neskonale šťastná, protože ač se nejedná o YA literaturu, tak mám jeho knížky ráda...



Svět podle Garpa a Kdo chytá v žitě
Dárky pro radost od přítele. Obě americké klasiky. Tenhle žánr mám hrozně ráda, hlavně zbožňuju knížky Johna Steinbecka, tudíž mi tyhle dvě udělaly radost. Navíc tím, že si je přečtu můžu jenom získat, s nějvětší pravděpodobností budou v četbě ke státnicím.

Hra o trůny
Teď podle toho běží stejnojmenný seriál, pokaždý se šíleně těším na neděli, respektive pondělí a proto ani tahle klasická fantasy nemůže chybět mezi mými knížkami. Byla celkem drahá, padlo na ní celé moje stipendium, ale snad to stálo za to...

3 comments:

Vendula řekl(a)...

Wau! :) Pěkné :) Tohle bych si nechala líbit každý měsíc! :)

Michaela řekl(a)...

:D to já taky :D doufám, že tenhle měsíc budu mít aspoň polovinu :D

Lili.en řekl(a)...

No páni!... tak to je pořádná hromádka :).. já chci taky :D