Meme: Top týždňa (4)

pondělí 6. června 2011

V podstatě najít 10 knih, který mi někdo doporučil bylo neuvěřitelně těžké. Většinou jsem to totiž já, kdo prohrabuje Goodreads a pak z 90% doporučuje knížky. Každopádně se mi seznam nějak vytvořit podařilo, tak se na to mrkněme :)

# 10 Smečka
O smečce se mluvilo hodně, ale ke koupi mě přinutilo až doporučení známé, které tohle dílo vychválila kolegyně. Smečku jsem dočetla včera, recenze tu bude co nejdřív, celkem sympatická knížka.







# 9 Hobit
Tak za mojí několikaletou mánii Pána prstenů může pro změnu tátův kolega, který slyšel, že ráda čtu a poslal mi knížku po něm. Dodnes jí mám v knihovně. Jen mě varoval, že bych to nejspíš měla číst až budu starší, že se mi to nemusí líbit (přece jen mi bylo dvanáct) ale já to shltla během dvou dnů a byla nadšená.








# 8 Den Trifidů
Na seznamováku v prváku na střední jsme seděli kolem ohně a učitelé nám o téhle knížce vyprávěli. Moc jsem nepobírala cože to jako má bejt, ale poté jsme hráli takovou hru, šli jsme ve tmě se zavázanýma očima a v podstatě si zkoušeli jaké to je nevidět. Celkem mě to zaujalo, tak jsem si knížku následně půjčila v knihovně a nelitovala.





# 7 Mělké sibiřské hroby
Myslím, že na střední v předmětu nazvaném Kultura osobního projevu jsme každý museli prezentovat jednu knížku. Spolužák si vybral tuhle a jelikož jsme oba sdíleli stejné nadšení ve válečné literatuře, zaujalo mě to, podiskutovali jsme a on mi knihu půjčil. Než jsem mu jí vrátila, tak jsem si koupila vlastní výtisk. Byla to síla.






# 6 Nikdykde
Měla jsem období, kdy jsem asi tak tři roky den co den lezla na web jedné holčině, která vytvářela úžasnou grafiku ve Photoshopu. Mimojiné ráda četla a jejím oblíbeným autorem byl Neil Gaiman. Probudila ve mně zvědavost a tak jsem si od něj taky něco přečetla. No a je ze mě závislák.






# 5 Mediátor
Tak za tohle pro změnu může spolužačka ze střední. V prváku a ve druháku jsme byli stejní nadšenci do čtení, ona se později začala spíše věnovat psaní, ale v té čtecí mánii mi stihla doporučit tuhle sérii a zblbla do ní snad půlku třídy. Děkuji, Veru :)







# 4 Měděný jezdec
Další věc, kterou mi doporučila Verča, já že na tyhle zamilovaný blbiny nejsem, ale ona do mě hučela tak dlouho, dokud jsem to fakt neotevřela a nezačala číst. Pak jsem jí to omlátila o hlavu, protože jsem to prostě nemohla zavřít a zůstala kvůli tomu vzhůru celou noc (nic příjemnýho, když máte den na to dávat pozor v lavici) a nakonec se z toho stalo moje největší guilty pleasure.





# 3 Bratrstvo černé dýky
Opět práce mojí známé. Doporučila mi tuhle sérii a já se do ní okamžitě zbláznila. Díkybohu za to, nevím, jak bych bez toho zvládla letní semestr a nezbláznila se. Recenze na prvních pět dílů najdete tady na blogu a na šestý díl si počkejte do července.






# 2 Artemis Fowl
Už jsem o tom mluvila před týdnem. Na základní škole mi spolužačka půjčila druhý díl této série (to jsme ani jedna netušili, že se o druhý díl jedná) a tahle posedlost mi zůstala doteď. Naštěstí Eion Colfer stále píše nové a nové příběhy o Artemisovi, tudíž absťák nehrozí.






# 1 Hunger Games
Tady bych chtěla poděkovat svým americkým kolegů ve viddingu. Jelikož tam jsou samozřejmě do této série zbláznění taky, a když se dozvěděli, že má vycházet třetí díl Mockingjay, udělali si takový Mockingjay week a každý vytvořil k Hunger Games video. Mě zajímalo o co se jedná. Zjistila jsem, že první díl vyšel v překladu i u nás a už se to se mnou vezlo.

0 comments: