Michaela Burdová: Hněv Pána ohně (Křišťály moci #2)

sobota 25. června 2011
Anotace: Neilin odhalila Arwinovo tajemství. Už mu nedokáže důvěřovat ani odpustit… nebo snad ano? V utajovaném městě Bílých elfů Än-Ielwil, o kterém se vyprávějí pouze legendy, Neilin konečně nachází klid. Noví přátelé ji doprovázejí za prvním Křišťálem moci, ale nic není tak snadné, jak se na první pohled zdá. Neilin čeká setkání se Smrtí.

Na Smaragdittu teče krev. Král Edrian se rozhodl získat své město zpět, ale Isgraëlova armáda nestvůr je strašlivá. Pomohou elfové svým dávným lidským přátelům? Poslední naděje leží v rukou Terien a bájných gryfů. Isgraël zatím odhaluje svou nejničivější zbraň. Neilin se musí postavit hrozbě, která dávno neměla existovat. Odhalení, které ji ale nakonec čeká, bude šokující.

Druhý díl navazuje na předchozí titul Křišťály moci - Zrada temného elfa.


Recenze: Hněv Pána ohně je pokračováním knihy Zrada Temného elfa a je o poznání temnější. V království lidí zuří válka a epičnost bitev, tak jak je autorka přednáší se hravě může rovnat s ostatními fantasy knihami.

Výprava za křišťály pokračuje a na rozdíl od prvního dílu dostávají víc prostoru postavy, které byly v první knize představeny. Naopak se kniha moc nevěnuje Neiliině sestře, což je škoda, protože i její osud je zajímavý, doufám, že se bude více rozvíjet v dalším díle.

Druhý díl nabízí o poznání méně romantických zápletek než díl první, tudíž moje touhychtivá duše strádala, ale tento aspekt je vyvážen větší akcí, což také není vůbec na škodu.

V recenzi k prvnímu dílu jsem nejspíš zapomněla zmínit propracovanou mytologii, kterou autorka velice zajímavým způsobem vystihuje a v podstatě budí ve čtenářích zvědavost vždy, když představí nějakou novou bytost. Největším tajemstvím jsou nejspíš strážci samotných Křišťálů, kteří zatím do jednoho byli nanejvýš zajímavý.

Stal se ze mě obrovský fanoušek této série a třetího dílu, který vyjde v září se opravdu nemůžu dočkat.

0 comments: